אימות צוואה ע"י נוטריון
צוואה היא הדבר הרגיש והמורכב יותר בכל משפחה ונראה כי יש לא מעט דיונים בין משפחות סביב נושא הצוואה. מוות של קרוב משפחה ואפילו חלילה של אחד ההורים, הוא אינו דבר פשוט ולעיתים חוסר סדר בנושא הצוואה יכול לגרום לסכסוכים ומחלוקות בין בני המשפחה, לכן חשוב לסדר את נושא הצוואה מבעוד מועד ולהיערך לכך בטרם עת על מנת למנוע חילוקי דעות ומחלוקות בין המשפחה. החוק בישראל קובע כי אדם שלא השאיר ירושה, באופן טבעי נכסיו וכספיו עוברים לבני משפחתו בקרבה ראשונה שהם – בן או בת הזוג, ילדיו, הוריו וצאצאיו על פי סדר זה, כאשר בן או בת הזוג נמצאים בראש הרשימה.
כיצד עורכים צוואה?
ראשית, נסביר כי רצוי שכל אדם יערוך צוואה בגיל מסוים, במיוחד אם מדובר על אדם שחי בזוגיות או ידוע בציבור, שכן במידה ומדובר בבן זוג או בבת זוג שהיו איתם בשנים האחרונות ולא כל חייהם, או בכלל מדובר בגרוש או גרושה, שלא ייווצר מצב שהירושה תעבור לבן או בת הזוג ולא לילדיו. את הצוואה ניתן לערוך בכתב יד, כאשר על פי החוק היא צריכה להיות מאושרת על ידי שני עדים, אך כמובן שעל מנת להימנע מפסילת הצוואה על ידי בית משפט, רצוי לחתום על הצוואה בפני עורך דין או בפני נוטריון המאמת את הצוואה ונותן לה תוקף משפטי לכל דבר.
חשוב לציין כי יש לא מעט מקרים של צוואות שנכתבו בדרכים שונות ובפועל לא אומתו על ידי עורך דין נוטריון, מה שגרם לפסילת הצוואה בבית משפט מחשש שהצוואה זויפה על ידי אחד מבני המשפחה, לכן חשוב ביותר לבצע זאת על ידי נוטריון שיאשר את חתימתו של אותו אדם וגם ויוודא שאותו אדם אכן היה כשיר לחתום על הצוואה, כלומר שהיא נכתבה מרצונו ולא מתוך לחץ של אחד מבני המשפחה. אם כך, מומלץ לערוך צוואה בעודכם בדעה צלולה בצורה מסודרת, על מנת למנוע מחלוקות רבות בין בני המשפחה שיכולות להוביל למצב מתוח ולאי נעימות במשפחה המורחבת.