הליך קבלת רישיון נוטריון
הביקוש לשירותי נוטריון הולך וגובר וזאת לאור העובדה כי אנו מדינה של קיבוץ גלויות אליה עולים מידי שנה לא מעט עולים חדשים המביאים איתם מסמכים בשפות זרות ויש להם צורך להגיש אותם לרשויות או לבתי משפט לצרכים שונים. אם כך שירותי נוטריון הם בדיוק השירות שהם צריכים, שהרי מסמכים המאושרים על ידי נוטריון הינם קבילים בבית משפט. מנגד, יש אנשים שזקוקים להגיש מסמכים שונים לשגרירויות או למקומות שונים המתורגמים מעברית לשפות זרות, כך שגם במצב זה נוטריון יוכל לסייע.
על כתפיו של נוטריון מונחות לא מעט משימות ועליו לעבוד על פי כלל האתיקה המופיעים בחוק, כך שעליו להיות בעל הסמכה ולעבור השתלמויות והליך מסוים בכדי לקבל רישיון לעסוק בתחום זה.
ההליך לקבלת הרישיון הוא:
ראשית, טרם קבלת הרישיון על המבקש לעמוד בתנאי סף מסוימים והם:
- על המבקש להיות אזרח ישראל או תושב קבע בישראל.
- על המבקש להיות חבר בלשכת עורכי הדין.
- על המבקש לעסוק כעורך דין המשך – 10 שנים לפחות.
- עליו להיות בעל עבר נקי וללא הרשאות בעבירות שיש בהן משום קלון.
- מבקש אשר לא הוצא ולא הושעה אף פעם מלשכת עורכי הדין בשל בעיות משמעת (למעט הליך על פי סעיף 78 לחוק לשכת עורכי הדין, תשכ"א – 1961).
- עליו לעבור את וועדת הרישיונות ועל הוועדה להחליט כי הוא ראוי לעסוק בתחום.
- עליו להשתתף בהשתלמות שונות בתחום זה.
- עליו להיות בעל עבר פלילי נקי ללא הרשאות קודמות.
במידה והמבקש עומד בתנאים הללו, עליו להגיש א המסמכים בצורה מסודרת ובצורה ברורה ולדאוג כי לא יחסר שום פרט. את בקשות אלו מקבלות הוועדה ולאחר מכן מזמנים את המבקש לצורך המשך התהליך, אך מבקש שלא יעמוד בתנאי הסף שפורטו מעלה לא יזומן להמשך התהליך על ידי הוועדה.
הוועדה הדנה בעניין זה, מתכנסת פעמיים בשנה, לכן יש צורך לעקוב אחר המועדים באתר האינטרנט של הוועדה. במידה והמבקש נמצא תואם לתפקיד זה ולא הוגשו כנגדו התנגדויות שונות מפני אנשי הוועדה, הוא יוזמן להמשך התהליך על מנת לחתום על טפסים ולקבל את הרישיון המבוקש לעסוק כנוטריון. דבר נוסף, יש לשלם על האגרה של הרישיון בבנק הדואר או בטלפון המופיע על גבי הרישיון ולאחר מכן ניתן להתחיל לעסוק בתחום.
רישום בפנקס הנוטריונים
על המבקש לקבל את הרישיון להתייצב במשרדי המחלקה לרישום נוטריונים השוכנת בירושלים בגבעת שאול על מנת להירשם ולהטביע את חתימתו. על המבקש להגיע למשרד זה עם תעודת זהות, אישור על תשלום האגרה של הרישיון, הטבעה של חותם גומי וחותם ברזל של חתימתו. חתימה זאת חייבת להיות זהה לחתימה המופיעה בתעודת העורך דין שלו. בנוסף לכך על המבקש למסור דוגמת חתימה ידנית בפני נציג המחלקה.
ראה עוד: תרגום משפטי ע" עורך דין נוטריון